Tips voor het verhuizen van zware en grote objecten

Tips voor het verhuizen van zware en grote objecten

Verhuizingen komen in tal van verschillende soorten voor. Denk bijvoorbeeld aan de verhuizing van de inboedel van een appartement, een verhuizing van de inboedel uit een grachtenpand, verhuizingen naar studentenkamers, enzovoorts. Iedere verhuizing vergt zijn eigen aanpak! In een appartementencomplex heeft u bijvoorbeeld vaak de mogelijkheid om een lift te gebruiken, terwijl dit bij een grachtenpand in veel gevallen niet zo is. Hoe zorgt u er in beide gevallen voor dat zware meubels binnen uw woning komen? Hoe voorkomt u dat meubels beschadigen tijdens het vervoer hiervan? Enzovoorts.

In dit artikel geven onze verhuizers van CJS Verhuizingen een aantal handige tips voor het verhuizen van zware en grote objecten naar uw nieuwe woning. Mocht u de kans op schade aan uw meubels willen minimaliseren en verzekerd willen zijn van een soepel verloop van de verhuizing, dan kunt u onze hulp inschakelen. Met een ruime ervaring en verschillende hulpmiddelen kunnen wij ook grote en zware objecten voor u verhuizen.

Maak gebruik van een verhuislift bij uw verhuizing

Voor het verhuizen van zware en grote objecten maakt men in veel gevallen gebruik van een lift. Er zijn echter woningen, zoals een oud grachtenpand of een studentenhuis, waar vaak geen lift gebruikt kan worden bij een verhuizing. In zo’n geval doet u er verstandig aan om een verhuislift te huren. Met een verhuislift voorkomt u dat uw inboedel via het trappenhuis naar beneden moet worden getild, waarbij de kans op beschadigingen relatief groot is. Een verhuislift huren kan bij CJS Verhuizingen. Let wel, uw raam moet groot genoeg zijn om de meubels hier doorheen te kunnen tillen. De verhuislift wordt namelijk aan de buitenzijde tegen uw woning gezet.

Grote en zware objecten inpakken met bubbeltjesfolie

Mocht het gebruik van een verhuislift geen optie blijken te zijn, dan zult u de grote en zware meubels alsnog omhoog of naar beneden moeten tillen. Om de kans op beschadigingen aan uw meubelstukken zo klein mogelijk te maken, is het raadzaam om meubels (gedeeltelijk) in bubbeltjesfolie in te pakken. Dek hierbij met name de poten en hoekpunten van de meubelstukken af. Deze zijn het meest kwetsbaar wanneer u de meubels door een trappenhuis naar boven of naar beneden tilt.

Hulp inschakelen van familie en vrienden

Naast de verschillende manieren om zware en grote objecten te verplaatsen, is het minstens zo belangrijk om voldoende mankracht tot uw beschikking te hebben. Een zware tafel of bank kan immers niet door iedereen getild worden. Schakel de hulp van vrienden of familie in om u tijdens de verhuizing te helpen bij het verhuizen van zware en grote objecten. Houd er rekening mee dat een te groot aantal helpende handen ook niet fijn is. Zo loopt u elkaar tijdens de verhuizing in de weg, wat de verhuizing vertraagt en voor irritaties kan zorgen.

CJS Verhuizingen biedt hulp bij grote objecten

Toch liever de hulp van een ervaren verhuisbedrijf? CJS Verhuizingen staat voor u klaar om hulp te bieden! Wij komen graag bij u langs om zware en grote objecten soepel en schadevrij voor u te verhuizen.

Commentaren voor deze post zijn gesloten.